ముద్దపప్పు- దప్పళం, ఇది అసలైన పండుగ భోజనం| తరతరాలుగా వస్తున్నపాతకాలపు ప...

ముద్దపప్పు- దప్పళం, ఇది అసలైన  పండుగ భోజనం| తరతరాలుగా వస్తున్నపాతకాలపు పులుసు | Dappalam Pulusu.



ముద్దపప్పు- దప్పళం, ఇది అసలైన  పండుగ భోజనం| తరతరాలుగా వస్తున్నపాతకాలపు పులుసు | Dappalam Pulusu.


In this video, we are showing you how to prepare a traditional and old recipe i.e., "Dappalam" or "Dappalam Pulusu". This "Dappalam Recipe" is a must recipe on festival days. This "Mixed Vegetable Curry" or "Mix Veg Pulusu" is prepared and famous in all the Telugu States. Mostly Brahmins used to prepare this "Dappalam". For Perfect and Tasty "Pulusu Recipe" or "Dappalam Pulusu Recipe" please follow the instructions shown in this video and ingredients below for tasty instant and traditional "Dappalam Sweet Pulusu" or "Vegetable Stew Recipe".

INGREDIENTS:

Oil - 4 tsp
Mustard - 2 tsp
Cumin - 1 tsp
Fenugreek seeds - 1/4th tsp
Urad dal - 1 tsp
curry leaves - few
Dry red chillies - 3
Hing - 1 tsp
Green chillies - 5
Onions - 2 medium sized, chopped
Tomato - 1 cup
Yellow pumpkin - 1 cup
Yam - 1 cup
Sweet potato - 1 cup
Bottle gourd - 1 cup
Ladys finger - 1 cup
Drumsticks - 4
Raw banana - 1/2 cup
Thotakura (Amaranthus) stems - 5 pieces
Brinjal - 1 cup
Fresh coconut slices - 1 cup
Salt - 3 tsp
Turmeric - 1/2 cup
Red chilli powder - 2 tsp
Tamarind - big lemon sized
Water - 3 to 4 cups
Jaggery - 1/2 cup
Sugar - 1 TSP
Coriander leaves - handfull

Comments